Medical inn Service

Gepubliceerd op 24 mei 2023 om 23:09

Wekelijks is er een medical inn service waarbij een specialist verteld over zijn of haar werk aan boord.
Deze keer dr. Gary Parker aan het woord. Hij staat als Chief Medical Officer aan het hoofd van het medisch team aan boord. Eén van zijn specialisaties is het opereren van uitzonderlijk grote gelaatstumoren.  “Eén derde van zijn tijd besteed hij aan kinderen die aangeboren afwijkingen hebben, zoals een gespleten lip en open gehemelte, en ook aan tumoren aan de kaken of in het hoofd/ halsgebied.

 

Dr. Gary had tijdens zijn opleiding een sterk gevoel dat hij zijn vaardigheden zou in kunnen zetten in een omgeving waarin dit niet voorhanden was.“Het is mogelijk om deze mensen een normaal en gelukkig leven te bieden, niet alleen door gewoon een tumor te verwijderen, maar door ze een gezicht te geven dat er normaal en goed uitziet. Zo kunnen ze met volle moed terug in de samenleving stappen.”

Zo vertelde hij deze avond ook dat hij ooit een training gaf aan een chirurg uit Afrika, het doel was om te leren op welke manier complexe operaties uitgevoerd kunnen worden.  Na de training vroeg Dr. Parker waar hij het meest van geleerd had? Zijn antwoord was: Ik heb geleerd dat het goed is om aardig te zijn richting mijn patiënten. 
Een antwoord wat je niet verwacht, maar de mensen die hier in Afrika een ziekte hebben horen er niet meer bij, het is het mooiste om ze hun waarde terug te geven, ze de hand te schudden en in de ogen te kijken

De beroemdste woorden van Dr. Gary Parker zijn: “We kunnen de hele wereld niet veranderen, maar we kunnen door God's genade de wereld van één persoon veranderen en vervolgens nog één en nog één…”

Als we vanuit buiten terugkomen en voor het schip de patiënten zien zitten in de witte tent, dan is dat wat wij kunnen doen, contact maken een hand schudden en laten merken dat we ze zien. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.