10 maanden aan boord

10 maanden aan boord van de Global MercyTerwijl ik een paar eieren om de beurt open tik en in de pan doe zie ik dat Noah aandachtig staat te kijken hoe de eieren veranderen van substantie. Op dat moment besef ik dat ze dit zelden ziet omdat ons eten altijd kant en klaar is!Meehelpen om deze keer de eitjes zelf te bakken wil ze wel, natuurlijk waarom ook niet! Een gezellig en eenvoudig moment.

Lees meer »

Afrika!

Eindelijk is het zover, wat hebben we hier naar uitgekeken! Na een voorspoedige reis van 4 dagen over rustig water zijn we in Afrika.Zodra we land in zicht kregen en de deur naar buiten open deden was de geur zo herkenbaar! Ruik je het ook? Zeiden we tegen elkaar! Wie wel eens in Afrika geweest is kan zich deze geur vast herinneren.

Lees meer »

Water water en nog eens water

Een week lang, alleen maar water! Is dat niet benauwend vroeg een vriendin? Nee, het gaf juist een gevoel van ruimte! Missen jullie de tuin niet vroeg weer iemand anders? Nee, we kijken hier zo ver over het water dat dit ook heerlijk vrij en ruimtelijk voelt, en het schip is zo groot dat je altijd wel een plekje kunt vinden om te ontspannen.

Lees meer »

Wonen aan boord van de Global Mercy!

Maandagmorgen 24 januari 10:15, ik (Anne) plof op een stoel met een bakje koffie.De was is net klaar en het meeste zit in de droger. Het voordeel, dat is voor ons maar zo een 10 meter lopen buiten de cabin. We zitten op een centrale plek. Vanaf buiten zie je 8 roosters aan de zijkant van het schip, we zijn er inmiddels achter dat precies links boven ons huiskamerraam zit!

Lees meer »

Amerika onboarding programma

De reis is bijna voorbij!.... nog een paar dagen voordat we weer naar Nederland hopen te vertrekken! Wat een reis en wat is er veel gebeurd!23 augustus zou het programma voor ons allemaal starten nadat de eerste week van basic training voor Lennart voor bij was.  Doordat een gezin in ons gezamenlijke huis COVID bleek te hebben werd alles afgelast! Het gezin is in quarantaine gegaan, de rest werd gevraagd om in het eigen huis te blijven en de lessen werden gecanceld.  Gelukkig mochten we een week later (30 aug) nadat iedereen negatief was getest alsnog beginnen.De eerste weken zijn erg warm geweest, afgelopen week was het wat koeler en nu is het de laatste dagen weer ontzettend warm! Het is dan fijner om binnen te zijn. Toch genieten we van  alles en zien we ook de mooie natuur om ons heen zoals bijzondere vlinders en dieren die we in Nederland absoluut niet kennen!Elke morgen starten we vroeg met de lessen, 7:00 uur. De kinderen gaan ‘s morgens en ‘s middags naar kids onboarding (KOB). Het is erg vroeg, maar speciaal voor alle mensen die over de wereld meedoen is dit programma zo vroeg zodat ze dit op afstand in de middag en avond mee kunnen doen. Er zijn tijdens de lessen veel onderwerpen behandeld, het was erg interessant. Zo hebben we bijvoorbeeld gesproken over de fundamenten van Mercy Ships, de missie, visie en waarden, een stuk geschiedenis, hoe Mercy Ships  is ontstaan en de reden van het gebruik van een schip. We merken dat het goed is om met elkaar al deze dingen te bespreken. Niet alles is nieuw maar sommige dingen toch ook echt wel! En als we straks met 50(!)verschillende culturen op een schip wonen is het goed om bewust te zijn van cultuurverschillen en te weten hoe je daar mee om kunt gaan. Het is goed om in de spiegel te kijken en te onderzoeken en begrijpen waarom we denken zoals we denken waarom we doen zoals we doen en wat we geloven zoals we geloven. Het programma van de kinderen was ook gerelateerd aan deze onderwerpen, zo hebben ze op een kinderlijke manier ook veel mee gekregen. Het is leuk om te horen dat onze kinderen na deze weken echt al aardig wat zinnetjes Engels communiceren met de andere kinderen. Het is daarnaast ook echt intensief geweest voor ze, en ze zien er ook echt weer naar uit om weer naar huis te gaan!In de tussentijd zijn er de laatste week nog 3 gezinnen met COVID besmet geraakt, we snappen niet hoe, maar het gebeurt.. en het blijft voor ons spannend om af te wachten of onze test om terug te vliegen negatief zal zijn. 

Lees meer »

Aruba- Amerika

Al ruim 3 weken zijn we onderweg! Op 4 augustus zijn we naar Aruba vertrokken voor 2 weken.  Het was wennen aan de warmte, dit kostte veel energie! We hebben genoten van de vele witten stranden, de schitterende onderwaterwereld, de kleurrijke bloemen en leuke eettentjes. Daarnaast hebben we de andere gezinnen ontmoet die ook de omweg hebben genomen via Aruba! Het was heel fijn om te zien hoe snel de kinderen contact met elkaar maken en samen optrekken!Na deze 2 weken was het mogelijk om verder te gaan naar Amerika!Inmiddels zitten we al bijna een week op de campus in Lindale (Texas).We wonen in het Guesthouse en hebben 2 slaapkamers en een eigen badkamer. De kamers zijn gekoppeld aan elkaar, zo kunnen we makkelijk naar de kinderen toe.

Lees meer »

Zijn jullie er nog?...

Ja wij zijn er nog even..… de reis naar Texas is ipv juni uitgesteld naar half augustus en we hebben lang gewacht om de vliegtickets te kunnen boeken! Graag willen we naar dit programma gaan omdat we van verschillende mensen hebben gehoord dat het zo waardevol is als voorbereiding voor het leven aan boord, juist ook voor de kinderen.Na lang wachten hadden we niet veel mogelijkheden, de enige optie was om eerder weg te gaan en dan eerst naar een “ groen corona vrij land” te reizen zodat we daarna wel door mogen reizen naar Texas. Op 4 augustus hopen we te vertrekken (mits de PCR test negatief is) naar Aruba. Als we 14 dagen in Aruba aanwezig zijn geweest mogen we vanuit daar door reizen naar Amerika (opnieuw met een negatieve PCR test). Gelukkig had Marije ook de mogelijkheid om te schuiven naar deze periode en hoopt ze met ons mee te gaan!

Lees meer »