Virtuele tour over het schip

Welkom op het schip, er is een nieuwe manier beschikbaar om het schip vanbinnen en vanbuiten te ontdekken! Ga in de tour op zoek naar Lennart in zijn kantoor, of vindt Anne in de crew laundry! Zo kunnen jullie even een kijkje nemen op het varende dorp waar wij wonen en werken! 

Lees meer »

Hope Center

Erik Jan werkt in het hope center en verteld hoe hij op deze plek is gekomen.Op woensdag middag ga ik met enige regelmaat met Eliv naar het hope center om met de kinderen wat spelletjes te doen. 

Lees meer »

De eerste operatie in Sierra Leone

Na meer dan tien jaar is Mercy Ships terug in Sierra Leone en de eerste operatie heeft in September plaatsgevonden! 🙌 Bekijk de video om te zien hoe de bemanning op de Global Mercy zich voorbereidde op dit grote moment 🙏 - en ontmoet Emmanuel, die op het punt stond een toekomst zonder zorgen tegemoet te gaan, en inmiddels een geslaagde operatie achter de rug heeft.

Lees meer »

Sierra Leone

We zijn in Sierra Leone!Wat een hoop indrukken hebben we inmiddels opgedaan in dit land. Bij deze een link met een video gemaakt door een crew member, het geeft zicht op het schip in de haven en hoe de stad eruit ziet en daarnaast de opzet en inrichting van het hope center. En een link met de aankomst video van het schip. 

Lees meer »

Medical inn Service

Wekelijks is er een medical inn service waarbij een specialist verteld over zijn of haar werk aan boord.Deze keer dr. Gary Parker aan het woord. Hij staat als Chief Medical Officer aan het hoofd van het medisch team aan boord. Eén van zijn specialisaties is het opereren van uitzonderlijk grote gelaatstumoren.  “Eén derde van zijn tijd besteed hij aan kinderen die aangeboren afwijkingen hebben, zoals een gespleten lip en open gehemelte, en ook aan tumoren aan de kaken of in het hoofd/ halsgebied.

Lees meer »

Hope center

Hoe voelt jou huid? hoe voelt jou haar? bij het hope centrum maken de kinderen contact met elkaar. 

Lees meer »

Heftruck perikelen

Maart 2022Dit schrijvende zit ik in isolatie vanwege covid. Dinsdag had ik wat klachten en ben ik positief getest en verhuisd naar een lege cabin verderop de gang. Dichtbij maar toch ver weg van je eigen gezin. Dit ter inleiding, nu terug naar het onderwerp wat boven deze blog geschreven staat. Hier zit namelijk een verhaal aan verbonden wat een inkijkje geeft in het werk en in Afrika.

Lees meer »