Flexibel en verdraagzaam

Gepubliceerd op 6 mei 2021 om 19:58

Flexibel en verdraagzaam zijn, dat zijn 2 sleutelwoorden om te kunnen werken bij Mercy Ships vertelde iemand ons.... En dat merken we! Wat is er alweer veel gewijzigd sinds we de laatste blog hebben geschreven.

Het plan om in Juni naar Texas te gaan om een onboarding programma te volgen is definitief afgeblazen. Het inreisverbod naar Amerika is nog steeds van kracht. Voor ons geen probleem om nog een week van te voren tickets te boeken, maar voor de organisatie in Texas bleek dit niet haalbaar, ze moeten toch zorgen dat de huizen zijn gereserveerd, de juiste mensen op de juiste plaatsen zijn, zo ook bv voedingswaren inslaan etc etc, dit is te lastig om dit een week van te voren te organiseren, begrijpelijk!

Het programma is online te volgen maar er is ook in augustus tot september opnieuw de mogelijkheid om mee te doen met een onboarding programma, we hebben gevraagd om hierbij aan te mogen sluiten en dit is goed gekeurd!

De oplevering van de Global Mercy heeft een behoorlijke vertraging opgeleverd. De datum van oplevering is inmiddels 2 maanden opgeschoven, dit betekent dat de hele planning opschuift. Dat heeft veel gevolgen voor al het personeel wat staat te popelen om aan de slag te gaan. Omdat school begin januari 2022 zal starten hebben we de keuze gekregen om in januari te komen, dan krijgt Lennart tijdelijk een andere functie. Wat deze functie inhoud weten we op dit moment nog niet. Flexibel zijn…

Wat ook veranderd is, is het land waar we naar toe hopen te gaan! De bestemming is Senegal.  Eerst zal de Africa Mercy (oude schip) naar Senegal varen om de medische zorg voort te zetten. Rond maart zal de Gobal Mercy hier ook naartoe varen en de taken overnemen. Het oude schip zal dan vertrekken uit Senegal en naar Durban  (Zuid Afrika) varen voor de 2e renovatieronde.

 

Al die onzekerheid en de veranderingen doen wel wat met ons, het is vaak en veel schakelen, en telkens wachten op een nieuw stukje informatie, maar nog steeds merken we dat we ons echt gemotiveerd voelen om aan de slag te gaan. Ook hierin mogen we zegeningen zien, meer tijd om dingen voor te bereiden en dingen af te ronden. De kinderen kunnen dan zoals het er nu uitziet tot de kerstvakantie nog naar school in Oostkapelle.

 

We krijgen nog steeds opdrachten om uit te voeren alvorens aan boord te gaan. Zo hebben we inmiddels een Child Safety cursus gevolgd en afgerond. Veiligheid van kinderen aan boord wordt uiterst serieus genomen, hier zijn we blij mee. Door de cursus hebben we geleerd wat onveilige situaties kunnen zijn, hoe je veiligheid voor kinderen kunt vergroten en hoe te handelen als je je zorgen maakt over de veiligheid van een kind.

 

Inmiddels is ons huis verkocht, dit is snel gegaan, daar zijn we dankbaar om, toch weer een zorg minder! 1 december 2021 is de overdracht, we mogen tot we aan boord gaan gebruik maken van het zomerhuis van Anne haar ouders.


Dit zijn voor nu de laatste nieuwtjes!

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Tabitha
3 jaar geleden

Beste Lennart en Anne, bedankt voor jullie blog en dat jullie doorzetten ondanks dat er veel van jullie als gezin wordt gevraagd. Er komt een dag dat jullie aan boord zijn! We kijken ernaar uit. Succes en zegen in deze tijd. Warme groet, Tabitha