Amerika onboarding programma

Gepubliceerd op 25 september 2021 om 05:25

De reis is bijna voorbij!.... nog een paar dagen voordat we weer naar Nederland hopen te vertrekken! 
Wat een reis en wat is er veel gebeurd!

23 augustus zou het programma voor ons allemaal starten nadat de eerste week van basic training voor Lennart voor bij was.
 Doordat een gezin in ons gezamenlijke huis COVID bleek te hebben werd alles afgelast! Het gezin is in quarantaine gegaan, de rest werd gevraagd om in het eigen huis te blijven en de lessen werden gecanceld.  Gelukkig mochten we een week later (30 aug) nadat iedereen negatief was getest alsnog beginnen.

De eerste weken zijn erg warm geweest, afgelopen week was het wat koeler en nu is het de laatste dagen weer ontzettend warm! Het is dan fijner om binnen te zijn. Toch genieten we van  alles en zien we ook de mooie natuur om ons heen zoals bijzondere vlinders en dieren die we in Nederland absoluut niet kennen!

Elke morgen starten we vroeg met de lessen, 7:00 uur. De kinderen gaan ‘s morgens en ‘s middags naar kids onboarding (KOB). Het is erg vroeg, maar speciaal voor alle mensen die over de wereld meedoen is dit programma zo vroeg zodat ze dit op afstand in de middag en avond mee kunnen doen. Er zijn tijdens de lessen veel onderwerpen behandeld, het was erg interessant. Zo hebben we bijvoorbeeld gesproken over de fundamenten van Mercy Ships, de missie, visie en waarden, een stuk geschiedenis, hoe Mercy Ships  is ontstaan en de reden van het gebruik van een schip.

We merken dat het goed is om met elkaar al deze dingen te bespreken. Niet alles is nieuw maar sommige dingen toch ook echt wel! En als we straks met 50(!)verschillende culturen op een schip wonen is het goed om bewust te zijn van cultuurverschillen en te weten hoe je daar mee om kunt gaan. Het is goed om in de spiegel te kijken en te onderzoeken en begrijpen waarom we denken zoals we denken waarom we doen zoals we doen en wat we geloven zoals we geloven.

Het programma van de kinderen was ook gerelateerd aan deze onderwerpen, zo hebben ze op een kinderlijke manier ook veel mee gekregen. Het is leuk om te horen dat onze kinderen na deze weken echt al aardig wat zinnetjes Engels communiceren met de andere kinderen. Het is daarnaast ook echt intensief geweest voor ze, en ze zien er ook echt weer naar uit om weer naar huis te gaan!

In de tussentijd zijn er de laatste week nog 3 gezinnen met COVID besmet geraakt, we snappen niet hoe, maar het gebeurt.. en het blijft voor ons spannend om af te wachten of onze test om terug te vliegen negatief zal zijn. 

Misschien hebben velen het gezien, de Global Mercy is langs Vlissingen gevaren en ligt inmiddels in de haven van Antwerpen! De datum dat we aan boord gaan is nu verzet naar 20 december maar dit is nog niet zeker.
Tot ergens in maart blijven we nog in Antwerpen dus het voelt nog niet alsof we “echt” weggaan.. 

 

Dankpunten:
- We konden het onboarding programma volledig volgen
- We zijn gezond gebleven tot nu toe
- We hebben het goed gehad met elkaar als onboarding-groep
- We voelen ons dankbaar voor deze periode in Amerika, we hebben echt het idee dat we nu zijn voorbereid voor de periode die komt

 

Gebedspunten:
- Dat we niet besmet zullen zijn/worden
- Een voorspoedige terugreis
- Alle regelzaken die komende periode op ons af komen

 

Wil je de uitgebreide nieuwsbrief met meer informatie en  foto's  ontvangen en heb je je nog niet opgegeven? mail dan naar: tfc@jobsee.nl 

 

Reactie plaatsen

Reacties

kees en rita
3 jaar geleden

Lieve allemaal!, we zijn blij met jullie afronding van het programma in Amerika, we weten dat het nog even duurt, maar hopen dat jullie snel kunnen vertrekken naar Afrika. we beseffen dat daar op dit moment mensen lijden en op jullie wachten. We hopen dat alles voorspoedig mag gaan en jullie hier ( allen- hele groep) binnenkort gezond en wel weer thuis mogen arriveren! Liefs papa en mama😘😘