Wonen aan boord van de Global Mercy!

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 14:44

Maandagmorgen 24 januari 10:15, ik (Anne) plof op een stoel met een bakje koffie.
De was is net klaar en het meeste zit in de droger. Het voordeel, dat is voor ons maar zo een 10 meter lopen buiten de cabin. We zitten op een centrale plek. Vanaf buiten zie je 8 roosters aan de zijkant van het schip, we zijn er inmiddels achter dat precies links boven ons huiskamerraam zit!

Als ik door het raam naar buiten kijk is het grijs, dat is de laatste week ook al zo. We kijken vanuit onze cabin uit over een stuk industrieterrein en snelweg, op de achtergrond staan de windmolens te draaien en ik zie rook verschijnen uit verschillende schoorstenen. Het is heerlijk om in de cabin zo wat daglicht te hebben. En ik moet zeggen, het voelt echt als ons eigen huisje!

Dit is voor ons als gezin de derde week aan boord. De eerste week waren de kinderen vrij. Het was fijn om te wennen aan nieuwe mensen, ruimtes te ontdekken, de cabin wat op te ruimen, al met al een echte "wen week". Vorige week zijn de kinderen voor het eerst naar school geweest. Noah is gestart in grade 2 (groep 4) ze zitten met 3 meiden in 1 klas. De week was gevuld met spelletjes, kennismaking, en starten van de les. Ze heeft van alles geleerd over planten en hebben dan ook daadwerkelijk plantjes bekeken en gepot enz. Noah geniet er ontzettend van! Daarnaast krijgen ze af en toe huiswerk, zo kunnen wij meekijken met wat ze doen en of het niveau wat aangeboden wordt aansluit.
Fleur is gestart in grade 1 (groep 3) en zit met 2 jongens en een ander meisje, dus totaal 4 kinderen. Spannend om engels te leren en ook te spreken! Maar wat gaat dat al goed na nog maar 1 week..! Bijzonder om te zien hoe snel kinderen dat oppakken. Fleur heeft gewerkt over koning/koninginnen/prinsessen, zo hebben ze bij elk land waar het kind vandaan komt gekeken wie dat dan zijn, kronen gemaakt en nog veel meer!

Om naar school te gaan hoeven we maar 1 trap op, en die zit vlak bij onze deur! Dus als het bijna 8:00 is lopen we naar boven. Om 12:00 worden de meiden weer bij onze cabin teruggebracht en schuiven we aan tafel. Net voor 13:00 mogen ze weer terug tot 15:20 en worden ze weer thuisgebracht. Eliv mag nog niet naar school zoals we hadden gehoopt, misschien eind februari als de vaste juf komt. Voor nu hebben we een groep met een aantal moeders en hebben we 3x per week een ochtend programma voor de kleinsten, zo hebben we allemaal even onze handen vrij om iets anders te doen en hebben de kinderen een leuk programma.

Elke ochtend middag en avond kunnen we eten halen in het restaurant, 2x per dag is er warm eten, vaak kijken we wat het is, en als we meer trek hebben in brood hebben we de luxe dat we dat gewoon kunnen pakken uit onze eigen vriezer of in de broodlijn bij het restaurant. 
Lennart is druk met zijn werk, er is ontzettend veel te doen, en gezien zijn technische achtergrond weten steeds meer mensen hem te bereiken voor allerlei technische vragen en problemen.

 

Het is voor ons als gezin echt zoeken naar de juiste balans, wat willen we, wat verwachten we van elkaar, wat is belangrijk voor de kinderen en hoe pakken we dat dan aan?!
Donderdag  hebben we een verjaardagsfeestje gevierd met de  kinderen, en dan komt het slechte nieuws. De juf van Noah is ziek geworden en blijkt corona te hebben, en vrijdag blijkt dat op het feestje 2 besmette kinderen aanwezig waren. Iedereen droeg een mondkapje maar dat maakt niet uit.  We moeten allemaal in quarantaine voor 10 dagen. Ouders die niet op het feestje zijn geweest kunnen besluiten om ergens anders in een cabin te gaan zodat ze door kunnen gaan met werken. Elk gezin maakt een andere keus.
Wij hebben besloten dat Anne met de kinderen naar Oostkapelle zal gaan zodat we wat bewegingsvrijheid hebben, en Lennart blijft aan boord. Dus als u ons laatst ergens heeft gezien, dat klopt, want we bewegen ons in de buurt van Oostkapelle...

Al met al valt het niet mee maar proberen we zeker onze zegeningen te blijven tellen! Lennart is aan boord en werkt door, de kinderen spelen lekker buiten en wij rijden af en toe langs de test straat…

 

Groeten vanaf het schip en vanuit Oostkapelle

 

Reactie plaatsen

Reacties

Willemieke van Belzen
2 jaar geleden

Hee, wat leuk om jullie zo te kunnen volgen! Wat fijn om te horen dat de kids zo genieten. Dat is al veel waard hè. Jammer dat je in quarantaine moeten! Niks aan. Hee beste met alles en geniet van het Zeeuwse dan maar😊