Water water en nog eens water

Gepubliceerd op 30 maart 2022 om 11:07

Een week lang, alleen maar water! Is dat niet benauwend vroeg een vriendin? Nee, het gaf juist een gevoel van ruimte! Missen jullie de tuin niet vroeg weer iemand anders? Nee, we kijken hier zo ver over het water dat dit ook heerlijk vrij en ruimtelijk voelt, en het schip is zo groot dat je altijd wel een plekje kunt vinden om te ontspannen.


Wat stel je je voor bij hevige deining op zee? Uit voorzorg het glaswerk in kisten gezet, de rekken voor de boeken, de klok van de wand. Maar tijdens het varen bleek dat niet genoeg! De 2 losse ladekasten vielen om, borden en bekers bleven tijdens het eten niet altijd op hun plek staan en ga zo maar door. Dat resulteerde in dweilen, en opschieten geblazen want voordat we het wisten spoelt de soep of het water al weer terug de andere kant op! En ik vroeg me tijdens het varen ook af waarom ik knikkers had meegenomen?
Van voor naar achter van links naar rechts, misselijk? Jazeker want het stopt niet maar blijft door gaan. Sommige nachten weinig geslapen omdat we daadwerkelijk van voor naar achter in ons bed schoven, maar wat een belevenis voor ons als gezin!
We zaten te ver uit de kust om land te zien. Bijna in Tenerife zagen we de eerste dolfijnen langs het schip glijden! maandag 21 april zijn we aangekomen in Granadilla, Tenerife. Het schip ligt hier tot 18 mei, daarna hopen we naar Senegal te vertrekken.

 
De Global Mercy heeft voordat we naar Tenerife vertrokken nog 2 weken in Rotterdam gelegen. Er zijn wel 12000 mensen uit 111 landen naar Rotterdam geweest om de Global Mercy te bezichtigen. Het was mooi om zoveel mensen te zien en sommigen daarvan te ontmoeten. Zoveel interesse in het werk wat Mercy Ships doet in Afrika. En het heeft indruk gemaakt. Het was voor ons bijzonder om te zien dat het anderen raakt en dat er bij sommigen iets in beweging wordt gebracht. Daarnaast was het voor ons heel waardevol om familie, vrienden en bekenden op het schip te ontmoeten en rond te leiden. Fijn dat anderen nu weten in welke leefomgeving we ons bevinden.

Het werk en school leven op het schip gaat ondertussen “gewoon” door. Er is een hoop werk te verzetten.
Lennart heeft het druk met alles wat er geregeld moet worden rondom vervoer en het klaar en veilig maken van zijn werkplaats. Hier komt ook veel papierwerk bij kijken. Hij heeft daarnaast deze week een gesprek over wat er van hem wordt verwacht in de tijd in Afrika.
Aanstaand weekend heeft iedereen een lang weekend vrij. We kunnen van het schip af, en hopen van het heerlijke weer en de natuur te gaan genieten hier op Tenerife.

Reactie plaatsen

Reacties

Mieke Martherus
2 jaar geleden

Wat een bijzonder avontuur , geweldig dat je deze ervaring aab jullie kinderen kan meegeven; heel kostbaar

Joke en Sjaak
2 jaar geleden

Hallo Lennart en Anne. Hierbij een reactie van ons.
Respect voor jullie onderneming. Ook voor de missie die jullie gaan uitvoeren. Via de blog gezien dat jullie al veel beleefd hebben. konden helaas niet in Rotterdam zijn. We wensen jullie en de kinderen veel sterkte toe en blijven de blog volgen.
Met vriendelijke groeten Joke en Sjaak.

Gretha Corbijn-van Rossum
2 jaar geleden

Beste Lennart en Anne, 'k vind het heel leuk en mooi jullie blog te volgen! Het komt nu echt dicht bij dat jullie in Afrika aan het werk hopen te gaan!Het allerbeste toegewenst. h. Gr.