Afrika!

Gepubliceerd op 2 juni 2022 om 22:25

Eindelijk is het zover, wat hebben we hier naar uitgekeken! Na een voorspoedige reis van 4 dagen over rustig water zijn we in Afrika.
Zodra we land in zicht kregen en de deur naar buiten open deden was de geur zo herkenbaar! Ruik je het ook? Zeiden we tegen elkaar! 
Wie wel eens in Afrika geweest is kan zich deze geur vast herinneren.

Dakar vouwt zich voor onze ogen uit, en even later zien we de Africa Mercy liggen!
Een bijzonder moment, iedereen juichend op het deck van zowel de Africa Mercy als de Global Mercy! Kippenvel…

Voor het eerst liggen de twee schepen dicht bij elkaar, er wordt tijdens het varen vanaf beide schepen gejuicht, en over en weer worden er namen geroepen van mensen die elkaar herkennen. Ook wij herkennen mensen vanuit de Onboarding training in Amerika, de kinderen zijn blij om elkaar te zien ook al is het van een afstand. Een gevoel van vreugde en "we zijn eindelijk op onze bestemming" overspoeld ons.


Zaterdagmorgen mag Lennart als een van de eersten van boord om auto's op te gaan halen, hij is heel de dag druk in de weer met allerlei zaken die geregeld moeten worden op het gebied van vervoer. 'Savonds krijgen we bericht dat we van het schip af mogen, er vinden veel ontmoetingen plaats op het dock! Met mondkapjes op wordt er geknuffeld en worden er veel gesprekken gevoerd over en weer. Wat is het merkbaar dat er een hechte band is onderling, doordat mensen elkaar kennen en we allemaal hetzelfde doel nastreven!

Maandag 30 mei is een bijzondere dag in de haven van Dakar. De rode lopers liggen klaar.
Aan boord van de Global Mercy zijn er door staatshoofden en ministers van 12 Afrikaanse landen de “Dakar declaration” ondertekend. Hiermee zetten ze zich in voor een gezamenlijke aanpak op het gebied van medische zorg.


Met het doorknippen van een lint werd de Global Mercy officieel in gebruik genomen om nog vele jaren hoop en genezing te kunnen brengen voor de allerarmsten in Afrika.
De hele week zijn er allerlei gasten en activiteiten om te vieren dat de Global Mercy in Afrika is! 


Meer zien van de afrika celebration: https://www.youtube.com/watch?v=HylOGBYaX-0 

 

Meer lezen over de afgelopen periode, meld je aan voor de nieuwsbrief: tfc@jobsee.nl
 

Rond 10 juni plaatsen we een link op onze website met beeldmateriaal om wat meer te kunnen zien van ons dagelijkse leven aan boord!
Heeft u een vraag, of waar zou u graag iets over willen lezen in onze nieuwsbrief of blog, laat het ons weten! 

De auto's van de Africa Mercy 
Bespreking met de chauffeurs 

Don Stephens schud de hand
van de president in Senegal

Afrika celebration met op de achtergrond de Global Mercy

Een rondje over het dock met de meiden met uitzicht op de Africa Mercy

Reactie plaatsen

Reacties

Martha
2 jaar geleden

Ha anne, ik scrol zomaar wee eens even door al het MShips nieuws en kom je GLM-elke dag-filmpje tegen. Zo leuk, zo herkenbaar! Maar weet ook dat er hier en daar echt gevoeld wordt dat er offers gebracht (moeten) worden. Maar als jullie weet dat je gedragen wordt, komt het goed - echt! Ik heb 1x mee gewerkt in Mada2, 1x in Kameroen en was net voor corona begon terug uit Senegal. En nu? Nu hou ik presentaties voor MSh en het werk. Wat een gelegenheid! Mag het jullie en jullie gezin goed gaan. Ik hoop je op 'n manier te kunnen volgen! IK wens je Zijn Zegen toe!